Oranje boven, mager zicht beneden…

P5021210We slapen prima en worden gelukkig niet gewekt voor een nesting. Je kunt namelijk een bordje aan je deur hangen dat ze je wakker mogen maken als er een schildpaddennest uitkomt. Het eiland is namelijk een drukbezochte nestlocatie voor zeeschildpadden. Om de opbrengst zo hoog mogelijk te maken worden de stranden in de gaten gehouden en als er een schildpad eieren gelegd heeft, worden deze opgegraven en in een soort perkje gelegd waardoor de eieren de grootste kans van uitkomen hebben. Op de duikschool hebben ze, na aandringen onzerzijds, de indeling van de boten aangepast waardoor wij zessen en de drie françaises in één boot zitten. Dat is mooi want dan zijn we tenminste van de spartelaars af. De eerste duikstek is Lost Reef, en gelukkig is het zicht hier behoorlijk. Een grote blacktip schiet weg als we te water gaan en er is een leuke tubeworm blenny maar verder is het geen bijzondere duik. De tweede duik is bij Goby rock. Vanwege een rare oppervlakte stroming is het te water gaan ingewikkeld maar eenmaal beneden de 5 meter is die stroming volledig weg. Het zicht is dramatisch slecht. P5021190Een modderige, bruine sluier hangt er over het rif. Toch is het nog een alleszins leuk duik. We zien een jawfish, een redelijk klein beest met een enorme brede bek waar het zijn eitjes in houd om ze uit te broeden. Wat niet echt aardig is, is dat de gidsen steentjes in zijn kunstig gebouwd hol gooien om hem er uit te lokken. Verder heeft 1 van de Fransen niet door dat ze er vlak boven hangt en jaagt het beest er flink schrik aan. Uiteindelijk vertrekt iedereen en hebben we kans om er rustig van te genieten. P5021197Aan het einde van de duik zien we nog een prachtige softcoralcrab. We maken een derde duik op nog geen 200 meter van de vorige maar het verschil kon niet groter zijn: prima zicht en een interessante duikstek. Aardig wat naaktslakken, een paar oerang oetang krabjes en veel grote scholen met vissen, zoals de geelvinbarracuda’s. De laatste duik maken we weer voor de duikschool en wederom is het zicht beroerd. Het is heel bijzonder hoe dat zo kan variëren. De enorme school met fuseliers is er weer, wederom spectaculair om te zien. Een enorme barracuda hangt er naast en zou best wel toe willen slaan als ie niet gek zou worden van de duizenden en duizenden vissen die voor zijn ogen dansen. We gaan wat dieper dan vorige keer maar echt veel meer zien we niet. Aan het einde gaan we nogmaals tussen de palen van de duikschool en eigenlijk is dat het leukste deel van de duik. ’s Avonds na het diner delen we de oranje slingers uit in het kader van Koninginnedag. Het is gezellig maar met 4 duiken in de pocket is het om een uur of 9 wel mooi geweest, de luiken gaan dicht! ’s Nachts regent het enorm en worden we ruw uit onze slaap gewekt door een enorme donderklap


%d bloggers liken dit: