Wachtrij…

Schiphol, vertrekhal 1: het taxibusje stopt en 8 koppies turen uit het raam, speurend naar de wachtrij… De tent die opgezet is om verhitte reizigers in de wachtrij van schaduw te voorzien is leeg, dat valt dus mee. We verzamelen de onwaarschijnlijke hoeveelheid bagage en maken ons op voor de incheckbalie. Daar staat in ieder geval een flinke rij voor balie 3 en hoger… We lopen ze lachend voorbij naar onze balie 2 die helemaal leeg is en kunnen ons in 15 minuten ontdoen van de bagage…

Maar dan komt echte uitdaging: de security check. 10 minuten later staan we, bijna verwilderd maar gecheckt, soms gefouilleerd, in de vertrekhal… De grootste teleurstelling wacht ons echter als we wat willen eten, de wachtrij bij de Burger King is enorm. Schande! Daar moesten ze nu eens wat aan doen!

Intussen vliegen we over de Wadden. Rechts van me zie ik Ameland, Schiermonnikoog en Rottumeroog; als parelketting in de blauwe zee liggen, het laatste stukje Nederland verdwijnt achter ons. De “grote” oversteek naar Noorwegen gaat beginnen, nog een uurtje en dan landen we in Oslo. De reis die nooit leek te komen gaat eindelijk van start!

Een gedachte aan “Wachtrij…