Be the Boss of your own bucket list

Lang geleden, in 2016, heb ik een klein stukje geschreven over lijstjes, lijstjes en nog eens lijstjes en wat blijkt …. ik ben er gewoon 1 vergeten!

En dat is natuurlijk, zoals al uit de titel blijkt, de welbekende Bucket List (Bucket lijstje klinkt niet zo lekker)

Gelukkig is er nog genoeg tijd om deze voor onze nieuwe trip op te stellen. Dus we gaan beginnen: wat wil ik allemaal zien, doen of beleven tijdens deze trip?

En als je dan kijkt naar wat we allemaal kunnen gaan zien en beleven qua landschappen, vergezichten, geschiedenis, cultuur en beestjes pffffff… dan zitten daar wel een paar bucket list puntjes tussen. Ik ga proberen me in te houden door te focussen op mijn wensenlijstje qua beestjes, maar ik beloof niks.

Op nummer één staat (natuurlijk) de ijsbeer, wauw wat een geweldig beest met een gewicht tussen de 150 en 450 kilo, een lengte van 2 tot 3 meter, halen ze een snelheid van 40 km per uur tijdens een sprint. Plek twee wordt ingenomen door de blauwe vinvis, het grootste zeezoogdier op de planeet. Volwassen dieren kunnen 33 meter lang worden met een gewicht van 170000 kilo OMG. Als ik daar dan nummer drie tegenover zet, dan gaan we wat missen qua meters en kilo’s. Ik heb het dan over de zee-engel of zee vlinder. Deze zwemmende slak heeft slechts een lengte tussen de 1 en 3 cm, maar is wel weer groots qua schoonheid.

Natuurlijk zijn er nog veel meer mooie dieren om te zien, zoals de poolvos rendieren, walrussen, zeehonden, bultruggen, orka’s, de papegaaiduiker en vele anderen.

Wel moet ik toegeven dat de nummer één op de lijst een plekje moet zakken, want op plek 1 kan voor mij eigenlijk alleen maar de witte dolfijn of walvis staan, ook wel bekend als de Beloega. Dit komt van het Russisch белуха, dat een afgeleide is van belaja, wat ‘wit’ betekent (leve Wikipedia) en is met een lengte van 3 tot 5,5 meter en een gewicht van 400 tot 1500 kilo een indrukwekkende verschijning, maar  kijk eens naar dat koppie.

Wat zou het geweldig zijn om een aantal van deze dieren in hun eigen omgeving te kunnen (mogen) zien, maar het blijven beesten dus of het gaat lukken???  Gelukkig is er altijd een kans en als het makkelijk zou zijn, dan hadden we geen Bucket lijstjes (nu klinkt het weer wel) meer nodig.

Ik kan niet wachten tot 10 augustus 19:05 ……

Dare to dream, then decide to do.

3 gedachtes aan “Be the Boss of your own bucket list

    1. Suzan Appel

      Ik heb ook zin om dit avontuur met jullie te beleven! Nog 38 dagen, 4 uur, 1 minuut en 27 seconden, 26 , 25, 24…..