Een Russisch tintje

Geen rust dag vandaag, maar weer vroeg uit de veren voor hopelijk een mooie boottrip. Maar eerst vieren we de verjaardag van Natasja aan het ontbijt. De avond er voor natuurlijk enorm lopen shoppen om de perfecte cadeaus te vinden: een paar mooie glitter sokken, ijsbeer ijsblokjes en bord om de afstand tot de Noordpool aan te geven (altijd handig). En als extra cadeau krijgt ze ook nog dansende poolvossen vlak buiten de eetzaal te zien. Het is er helaas maar één maar het voelt toch anders voor enkele onder ons.

Om 08:30 worden we opgehaald voor onze dagtrip op de Polar Girl. Het plan is een gletsjer en een bezoek aan Barendsburg en misschien één of twee walvissen. Onderweg naar de gletsjer komen we inderdaad verschillende walvissen tegen, zoals de dwergvinvis en de gewone vinvis en ook een grote groep dolfijnen, de trip is nu al top en het is pas 10:30. De gletsjer is niet de mooiste die we gezien hebben deze vakantie, maar het vormt een mooi moment voor de lunch, waar nu toch wel weer behoefte aan hebben. Nu op naar onze volgende bestemming: Barendsburg!

Voor we van de boot afstappen, krijgen we nog even te horen van de kapitein, oh ja daar verderop zit een school van zo’n 50 Beluga’s ……..Wtf….. waarom stoppen we dan??????

Gelukkig zegt m’n nieuwe beste vriend: we kunnen na de rondleiding nog wel even kijken of we dichterbij kunnen komen. Nu eerst dan maar even onze rondleiding doen.

Barendsburg is een oude Russisch mijn stad met op dit moment zo’n 300 inwoners, een eigen munt, Russisch onderwijs, maar het valt onder Noors bestuur en onder Europese sancties.

Rare plek om te zijn en ook om te zien, het voelt als iets onwerkelijks waarvan je je afvraagt: WAAROM?

Nu weer even terug naar een van de onze eerdere blog: “Be the Boss of your own bucket list”

Daar stonden verschillende “beestjes” op die we erg graag zouden willen zien tijdens onze trip. Dat waren o.a., de ijsbeer, de zee engel, de blauwe vinvis en natuurlijk de Beluga.

Ik zeg vink, vink, bijna vink (alleen de gewone vinvis op dit moment) en ja hoor ….. een dikke vette vink voor de beluga. Het is inderdaad een enorm grote groep, met jonkies, die ons aan alle kanten voorbij schieten WOW wat een geweldige ervaring en afsluiting van deze top dag.

Blijft alleen nog de blauwe vinvis over op het lijstje, die plannen we dan maar voor morgen.