Mr. Blue Sky…(Same shit, different day?)

Om jullie gelijk maar te verlossen van de ondraaglijke spanning: de blauwe vinvis is niet gespot. De dag begint met een strakblauwe lucht en iets meer wind dan gisteren. Bij het ontbijt al een vosje gefotografeerd, die kan ik eindelijk afvinken (en rustig verder ontbijten).
Omdat het gisteren al een topdag was met de Polar Girl ben ik benieuwd wat er vandaag gaat gebeuren om dat te overtreffen. We mogen mee naar Pyramiden. Tegenover Longyearbyen worden we begroet door de pod met beluga’s. Nog een keer van deze prachtige familie genoten. De kapitein vertelt ondertussen honderduit over al zijn jaren en avonturen op het water. We steken een fjord over en er verschijnen allemaal blows aan de horizon. Tientallen vinvissen!
Door naar de spookstad Pyramiden. De meeste activiteit komt van een meeuwenkolonie op een van de oude appartementengebouwen. We hobbelen achter de gids aan en mogen helaas niet vrij rondlopen in verband met ijsberen. Graag was ik ergens naar binnen geslopen in zo’n “Sovjet bunker”.
Terug op de Polar Girl is het tijd voor de noordelijkste nasi en vertelt onze van origine Siberische gastvrouw dat ze hier nog nooit een bultrugwalvis heeft gezien… Vandaag is haar geluksdag. En van Suzan! Er duikt een bultrug op die minstens 4 keer zijn of haar staart laat zien. De camera’s blijven ratelen. En Suzan heeft haar gewenste foto! Nu wil ik nog een fatsoenlijke puffin foto…
‘’s Avonds gegeten (en gedronken) bij Mary-Ann’s met als toetje een cheesecake van Noorse caramelkaas. Smaakte best aardig. Morgen terug naar Oslo en daarna weer naar Nederland.
Ik ga Spitsbergen zeker missen!

Een gedachte aan “Mr. Blue Sky…(Same shit, different day?)